Taxi Opleiding

Combinatiecursus

Twee vliegen in één klap dankzij de combinatiecursus! Haal je taxipas & trambaanontheffing in één keer.

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

Ervaren instructeurs

Professioneel advies (kostenloos)

Hoog slagingspercentage

Taxi Academie

Een combinatiecursus volgen?

Een combinatiecursus bestaat uit drie onderdelen. Genaamd Fase 1, 2 en fase 3. Op het moment dat u slaagt voor deze 3 fases bent u in het bezit van het diploma “Chauffeurskaart Volledig” en “Lijnbusbaanontheffing Amsterdam”. In de Amsterdamse straattaxi wereld is het sinds 1 juni 2013 voor elk taxichauffeur verplicht om een trambaanontheffing in bezit te hebben. De reden hiervoor is dat u als taxichauffeur voldoende kennis van de stad moet hebben zodat u de klant door een snelle en gunstige route kunt vervoeren van A naar B.

Indien u geen chauffeurskaart in bezit heeft en u wilt werken als taxichauffeur in Amsterdam dan adviseren wij u om te gaan kiezen voor een combinatiecursus.

Combinatiecursus

Veelgestelde vragen

Een opleiding voor de combinatiecursus bestaat uit een pakket waarbij het mogelijk is om uw chauffeurskaart en uw trambaanontheffing samen op een voordelige en snelle manier te halen. Zo een opleiding bestaat uit drie onderdelen. Genaamd Fase 1, 2 en fase 3. Op het moment dat u slaagt voor deze 3 fases bent u in het bezit van het diploma “Chauffeurskaart Volledig” en “Lijnbusbaanontheffing Amsterdam”. In de Amsterdamse straattaxi wereld is het sinds 1 juni 2013 voor elk taxichauffeur verplicht om een trambaanontheffing in bezit te hebben. De reden hiervoor is dat u als taxichauffeur voldoende kennis van de stad moet hebben zodat u de klant door een snelle en gunstige route kunt vervoeren van A naar B.

Indien u geen chauffeurskaart in bezit heeft en u wilt werken als taxichauffeur in Amsterdam dan adviseren wij u om te gaan kiezen voor een combinatiecursus.

De opleiding voor de combinatiecursus bestaat uit 3 fases. Het eerste fase is de theorie gedeelte voor de chauffeurskaart. U krijgt hiervoor 2 dagen theorieles, in een week. Na de laatste cursusdag is aansluitend het verplichte taxi theorie-examen, dit noemen wij Fase 1.

Zodra u bent geslaagd voor Fase 1 wordt u automatisch ingedeeld voor de vervolgopleiding fase 2. Dit bestaat ook uit een theorie gedeelte voor de trambaanontheffing. U krijgt hiervoor 2 avonden theorieles die verspreid zijn over 2 weken. Ook hier houden wij de ruimte tussen alle les dagen zodat u de gelegenheid hebt om in de tussentijd zelf te voorbereiden. Na de laatste les is aansluitend het verplichte mondelinge theorie-examen voor de trambaanontheffing, dit noemen wij Fase 2.

Zodra u bent geslaagd voor Fase 2 wordt u automatisch ingedeeld voor de voor de praktijkopleiding van de trambaanontheffing, dit noemen wij Fase 3. U krijgt hier, afhankelijk van welk pakket u heeft gekozen, meerdere dagdelen praktijkles met aansluitend het praktijkexamen.

De voordelen zijn erg groot. Als u ervoor kiest dat u de opleiding Chauffeurskaart en de opleiding Trambaanontheffing apart te doen dan zult u voor elk onderdeel 2 verschillende praktijkexamens moeten afleggen bij het CBR. Één voor de chauffeurskaart en één voor de trambaanontheffing. Het verschil bij een combinatiecursus is echter dat als u slaagt voor het praktijkexamen van de Trambaanontheffing (Fase 3) bent u vrijgesteld voor het praktijkexamen van de chauffeurskaart.

Wij als opleider verwachten dat u als kandidaat in het bezit moet zijn van de stratenkennis van Amsterdam. Het is ook erg belangrijk dat uw rijvaardigheid en inzicht in het verkeer op een hoog niveau moet zijn. U wordt daar streng op beoordeeld. Op het moment dat u de stratenkennis van de stad goed beheerst zult u zonder problemen de opleiding kunnen afronden.

Hoe beter u de stad kent hoe hoger de kans van slagen voor het taxi-examen. Het komt vaak voor dat kandidaten de stad niet zo goed kennen. Éen van de oplossingen is dat het bij ons altijd mogelijk is om extra praktijklessen te nemen, dit zal de kans van slagen aanzienlijk verhogen. Onze professionals komen zelf uit het vak, dit maakt het makkelijk om u op te leiden tot een professionele vakbekwame beroepschauffeur in Amsterdam!

Huiswerk en voorbereiding zijn onmisbare termen bij een opleiding, ook bij de Taxi Academie. De studiebelasting verschilt uiteraard enorm per persoon hoeveel tijd u gemiddeld kwijt bent aan huiswerk en voorbereiding per week. Ondanks grote verschillen in de voorkennis van cursisten geven wij iedereen voldoende huiswerk en oefenmateriaal mee. Wij verwachten van cursisten dat zij gemiddeld 1 tot 2 uur per dag bezig zijn met het voorbereiden voor zowel het theorie- als het praktijk examen. Hierbij dient de cursist zelf goed in te schatten waar de meeste tijd voor nodig is, uiteraard kunnen onze docenten u hierover meer adviseren.

U hoeft niet het hele pakket opnieuw te betalen. U betaalt alleen het nieuwe examen en de taxi theorie cursus kunt u kosteloos weer bijwonen. Indien gewenst kunt u ook weer extra praktijklessen nemen voor het praktijk examen, uiteraard komen hier wel weer kosten bij.

Wilt u graag één van onze medewerkers spreken?
Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.
Bel: 020 – 411 23 46

"Al jaren een begrip voor grote- en kleine taxi bedrijven…"