Taxi Opleiding

Taxi pas compleet

Taxichauffeur worden? Dan heb je een chauffeurskaart nodig, ook wel taxipas genoemd. Gelukkig maar 2 examens!

Om te kunnen gaan werken als taxichauffeur en voordat u de taxipas kunt aanvragen moet u 2 examens afleggen bij het CBR. Bij De Taxi Academie helpen wij u met het halen van uw taxipas!

Wij hebben een gemiddeld slagingspercentage van 94%!
94%

Taxi Academie

Taxipas halen?

Hoe haal ik mijn taxipas?

 • U krijgt gratis een persoonlijk adviesgesprek. Dit kan telefonisch of op kantoor.
 • U kunt zich makkelijk en snel inschrijven via onze website maar ook op kantoor. Geen inschrijfgeld nodig!
 • U krijgt van te voren de planning mee, zodat u met uw privé zaken rekening kunt houden.
 • Altijd duidelijke voorwaarden, geen verrassingen achteraf.

Waarom de Taxi Academie?
Wij richten ons puur op taxi opleidingen en niks anders. Dit vinden wij erg belangrijk en noemen dit deskundig en bekwaam. U zult het direct merken, met 12 jaar ervaring en meer dan 8000 geslaagden zijn wij één van de grootste taxi opleiders van Nederland!

Chauffeurskaart

Veelgestelde vragen

In Nederland is in 2001 de Wet Personenvervoer 2000 ingevoerd. Hierin staan alle wetten en regels voor de taxibranche. Hierin staat dat als u wilt gaan werken als taxi- (beroeps) chauffeur in Nederland bent u verplicht om een geldige chauffeurskaart in bezit te hebben. Hiermee toont u aan de consumenten en aan de ambtenaren dat u bevoegd bent om als chauffeur passagiers te vervoeren tegen betaling van A naar B.

Om het chauffeursdiploma taxi te halen moet u 2 examens doen, namelijk een theorie en een praktijkexamen. U moet binnen 1 jaar slagen voor het theorie- en praktijkexamen. Het maakt niet uit in welke volgorde u de examens doet.

U kunt ervoor kiezen om de examens zelf te reserveren bij het CBR of via een CBR erkende opleider. Mocht u een opleiding nodig hebben voor het behalen van een chauffeurskaart is dit uiteraard ook mogelijk.

De Taxi Academie B.V. is een erkende CBR opleider en is gespecialiseerd in het opleiden van taxichauffeurs. Inmiddels zijn er al bij ons meer dan 8000 mensen geslaagd voor deze opleiding. Als u ervoor kiest om bij De Taxi Academie een taxi-opleiding te volgen, dan garanderen wij dat u absoluut getraind en klaargestoomd het examen ingaat. Dit resulteert tot een hogere kans van slagen en bent u uiteindelijk goedkoper uit omdat u dus sneller slaagt! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Een opleiding voor het behalen van de chauffeurskaart hebben wij verdeeld in 2 fases. Fase 1 is het theorie gedeelte en Fase 2 is het praktijk gedeelte. Voor deze opleiding is geen aanvangsniveau van toepassing. De opleiding is op basis van MBO niveau.

Fase 1:

U krijgt 2 dagdelen theoriecursus met aansluitend het verplichte taxi theorie examen. De theoriecursus staan al ingepland voor de komende maanden en de startdata kunt u op onze inschrijfpagina zien.

Fase 2:

Om de opleiding af te ronden zult u het praktijk examen moeten afleggen bij het CBR. Hiervoor krijgt u 2 praktijklessen en 1 praktijkexamen, samen met onze eigen les voertuig (Toyota Auris Hybrid) en examenbegeleiding.

Een praktijkles bestaat uit 4 uur waarvan u 2 uur actief, en 2 uur passief bezig bent. U krijgt dus in totaal 8 uur praktijkles waarbij u dus in totaal 4 uur zelf rijdt en 4 uur meekijkt. Vervolgens kunt u aansluitend aan de praktijklessen het praktijkexamen afleggen. De cursusdagen worden samen met u besproken en ingepland.

Wilt u meer informatie over het CBR examen? Kijk dan op de website van het CBR.

De opleidingsduur hangt af van verschillende factoren, namelijk de drukte in onze agenda, de capaciteit bij het CBR, en de beschikbaarheid van de cursist. Over het algemeen hebben wij een flexibele schema en ruime capaciteit waarbij het mogelijk is om tot 50 chauffeurs per maand op te leiden.

Door de grote vraag naar deze opleiding kunnen de wachttijden extreem oplopen. Vraag altijd naar de actuele wachttijd.

De kosten en de inhoud van de opleidingen kunt u vinden op onze pagina tarieven. Klik hier om deze te bekijken.

Voorbereiding en huiswerk zijn onmisbare termen bij een opleiding, ook bij de Taxi Academie. Elk cursist die bij ons een opleiding volgt krijgt voldoende huiswerk en oefenmateriaal mee. Het is belangrijk om naast de cursus die je krijgt ook je boeken goed door te lezen en te leren! Gemiddeld is een cursist een half uur per dag bezig aan deze opleiding.

Denk hier dus aan dat in 4 weken tijd aan opleiding de cursist ongeveer wekelijks 2 tot 3 uur aan studiebelasting kwijt is, zowel voor de theorie- als de praktijk voorbereidingen.

Voordat u de chauffeurskaart taxi kunt aanvragen, moet u onder andere bij het CBR het chauffeursdiploma taxi halen. Als u dit diploma heeft gehaald en aan de andere voorwaarden voldoet, kunt u de chauffeurskaart aanvragen op de site van Kiwa Register. Wij hebben de voorwaarden voor u netjes op een rij gezet:

 • U bent in het bezit van een chauffeursdiploma taxi.
 • U bent in het bezit van een geldige rijbewijs B.
 • Minimale leeftijd 18 jaar.
 • U bent in het bezit van een positieve verklaring omtrent het gedrag – niet ouder dan vier maanden
 • U bent in het bezit van een geneeskundige verklaring – niet ouder dan vier maanden

Bekijk voor meer informatie over het aanvragen van de taxipas de website van Kiwa Register

De Taxi Academie is gevestigd in Amsterdam en is actief door heel Nederland. De opleiding worden aangeboden in de volgende steden:

 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Amersfoort (Leusden)
 • Haarlem
 • Harderwijk
 • Den Haag (Rijswijk ZH)
 • Leiden
 • Rotterdam (Barendrecht)
 • Utrecht

De theoriecursussen zijn altijd in Amsterdam, omdat de theoriecursus klassikaal is hebben wij als centrale locatie onze eigen vestiging gekozen.

U bent van harte welkom bij ons op de vestiging in Amsterdam. Wij zijn doordeweeks geopend op Maandag t/m Vrijdag van 08:00 tot 18:00. U kunt gerust langs komen voor meer informatie of om meteen in te schrijven.

Mocht u niet langs kunnen komen kunt u zich ook online op onze website inschrijven op de inschrijfpagina. Klik hier om deze te bekijken.

Wij staan klaar om u op te leiden tot professionele beroepschauffeur. Graag tot snel bij de Taxi Academie.

Wilt u graag één van onze medewerkers spreken?
Neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.
Bel: 020 – 411 23 46

"Al jaren een begrip voor grote- en kleine taxi bedrijven…"