Taxi Academie

Chauffeurspas

Het is geen geheim dat een taxichauffeur een chauffeurspas vereist. Om deze licentie te krijgen, moet u een examen afleggen.

Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om te slagen voor het examen als u een taxi cursus volgt bij De Taxi Academie! Onze ervaren instructeurs zullen u begeleiden met alles wat je moet weten om een succesvolle taxichauffeur te worden. Wij bieden cursussen aan voor zowel nieuwe als ervaren chauffeurs, dus wat uw niveau of ervaring ook is, wij hebben het juiste .

Meer weten over onze Taxi opleidingen?

Taxi Academie

Chauffeurspas (taxipas) aanvragen

U wilt taxichauffeur worden? Dan bent u verplicht een chauffeurspas aan te vragen. Om een chauffeurspas op te halen moet u eerst examen doen. Hoe kunt u het chauffeursexamen halen? Dat kan heel makkelijk! Volg een taxi-opleiding bij De Taxi Academie Amsterdam en haal binnen no-time uw chauffeurspas. Het examen voor het halen van een chauffeurspas bestaat uit een theorie-examen. Wij helpen u bij het halen van dit examen zodat u snel mogelijk aan de slag kunt als taxichauffeur.

Het chauffeursdiploma dat u moet afleggen voordat u een chauffeurspas krijgt, is niet moeilijk als u zich goed laat instrueren. Volg dus bij De Taxi Academie Amsterdam een chauffeurspas-cursus! Wanneer u geslaagd bent voor uw taxichauffeur diploma, kunt een taxipas aanvragen bij Kiwa Register. Met deze pas mag u in Nederland taxi rijden. De pas kost ongeveer €140 – €210 en is vijf jaar geldig. U kunt de pas aanvragen bij ons op kantoor of via de website van Kiwa Register.

Taxi Academie

Taxipas aanvragen – Benodigde documenten

Om een taxipas aan te kunnen vragen, heeft u een aantal benodigde documenten nodig. Hieronder hebben wij alle benodigde documenten voor u opgesomd.

  • Geneeskundige verklaring die maximaal vier maanden oud mag zijn.
  • Verklaring Omtrent Gedrag ook wel bekend als het VOG, waarmee u laat zien dat u voldoet aan de betrouwbaarheid.
  • Pasfoto
  • Geldig rijbewijs
  • Taxidiploma

Chauffeurskaart taxi verlengen

U moet uw chauffeurskaart taxi iedere vijf jaar verlengen. Dit kan ook wederom bij het Kiwa Register worden gedaan. Zo laat u zien dat u voldoet aan de eisen om in het bezit te mogen zijn van een chauffeurspas.

Komt u er niet uit? Dan kunnen onze medewerkers u natuurlijk ook altijd helpen met het verlengen van uw taxipas. Neem simpelweg telefonisch contact met ons op, zodat er een afspraak kan worden ingepland.

Taxi Academie

Houd de chauffeurspas altijd bij u

Net zoals automobilisten, worden ook taxichauffeurs gecontroleerd. Er wordt dan gecontroleerd of u uw chauffeurspas bij de hand heeft. Hiermee laat u zien dat u een taxi mag besturen en kosten mag rekenen voor een taxirit. Wanneer u de taxipas niet bij de hand heeft, kunt u een proces-verbaal krijgen.

Taxipas halen begint bij De Taxi Academie

Voordat u een chauffeurspas kunt aanvragen, moet u eerst een taxi opleiding voltooien.

Een taxi opleiding is essentieel om ervoor te zorgen dat u een veilige en verantwoordelijke chauffeur wordt. Tijdens de taxi opleiding, leert u hoe u een voertuig veilig te besturen, omgang in bepaalde situaties en hoe om te gaan met passagiers. U zult ook moeten slagen voor een schriftelijk examen en een rijexamen. Zodra u met succes al deze eisen heeft afgerond, zult u in staat zijn om een taxi te mogen besturen.

Taxi Academie

Een kijkje achter de schermen bij de Taxi Academie!

Ervaren instructeurs

Professioneel advies (kostenloos)

Hoog slagingspercentage

"Al jaren een begrip voor grote- en kleine taxi bedrijven…"